Nieuws

update corona maatregelen

Het kabinet heeft op 13 oktober nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Deze hebben ook gevolgen voor de tennisverenigingen. Hier volgt een opsomming van de maatregelen die voor ons van belang zijn:

  • Allereerst zijn alle competities per direct beëindigd voor zowel jeugd als senioren
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar
  • Naast de kantine zijn ook douches en kleedkamers gesloten
  • Dubbelen kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
  • Voor de training zijn ook richtlijnen opgesteld. Hierover wordt je zo spoedig mogelijk door Simon Tennis geïnformeerd.
  • Omdat het ons niet lukt om te zorgen dat het toilet steeds geopend is, laten we deze dicht. Dus is het de komende tijd niet mogelijk op het park naar de wc te gaan.
  • Het is niet toegestaan om de komende weken wedstrijden te organiseren. We weten echter niet hoe dit over vier weken zal zijn en wat dit voor gevolgen heeft voor de interne wintercompetitie. We hopen natuurlijk dat het dan alsnog kan doorgaan. Als hier meer duidelijkheid over is, dan zullen we jullie hierover informeren. Pas op dat moment is het mogelijk om je in te schrijven.

De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober 22.00 uur en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Voor meer informatie kun je ook naar de site van de KNLTB gaan. 

Voor alles geldt: neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op!

 

« Terug

» Nieuws archief