Nieuwsbrief TV Engelen

Nieuwsbrief November 2015

TV Engelen blauw logo

 

 

 

     Nieuwsbrief November 2015

Inhoudsopgave

 

Martin Bouwman, voorzitter ad interim

Na zijn interesse te hebben getoond tijdens een oriënterend gesprek met de vorige voorzitter heeft Martin in augustus aan een bestuursvergadering deelgenomen om in september benoemd te worden tot voorzitter ad interim. Zijn lidmaatschap van het bestuur wordt namelijk door de leden gedaan in de Algemene Ledenvergadering in april 2016. Het bestuur zelf kiest echter haar voorzitter.

In een kort gesprek krijg ik wat achtergrondinformatie van Martin. Hij weet waar Abraham de mosterd haalt omdat hij 50 jaar jong is, getrouwd met Hanneke en hij heeft 2 dochters, Susanne en Maxime. Hij is trots op het feit dat hij van boeren komaf is en stelt dan ook dat hij met 2 benen stevig in de Engelense klei staat (deed Abraham trouwens ook)  In het dagelijks leven is Martin communicatie adviseur bij Waterschap de Dommel. Martin's hobby’s zijn fotografie en (wereld)reizen mountainbiken en natuurlijk tennissen

We wensen hem veel wijsheid en succes als kartrekker (komt zijn boeren komaf weer van pas) van onze Tennisvereniging Engelen.

[Terug naar Top]

KNLTB Najaarskampioenen

Met de laatste inhaalwedstrijden gespeeld, is de KNLTB najaarscompetitie weer afgelopen. Voor veel teams was het deze keer een taaie competitie. Toch zijn er twee teams kampioen geworden. Het damesteam onder leiding van Dyonne Kant en het herenteam onder leiding van Antoine Passon. Gefeliciteerd met jullie overwinning !!!!!

[Terug naar Top]

Interne Wintercompetitie

We hebben de sluitingsdatum verlaat naar 13 november om iedereen die wilt de gelegenheid te geven zich in te schrijven.

Inschrijving kan alleen via toernooi.nl

[Terug naar Top]

2-Generatie Toernooi

[Terug naar Top]

Nieuwe Beheerder, Koffie en Keuken

Nieuwe Beheerder: Omdat Theo de leeftijd van 65 jaar binnenkort bereikt, zijn we op zoek gegaan naar zijn opvolger. En die hebben we gevonden. José Batens-Brands; een jonge oma, enthousiast, vrolijk, super gemotiveerd, met ruime ervaring in de schoonmaaksector en bedrijfscatering, is begin september bij ons gestart. Zowel Theo vd Pol als Robert Dubourq, hebben José op fantastische wijze opgeleid om haar zo snel mogelijk vertrouwd te maken met het werk en de vereniging. José werkt 15 uur per week, in de regel de ochtenden, niet op woensdag. We wensen José alle succes en veel plezier bij onze club. Welkom José!!!!!

Nieuwe Koffie: Na een uitgebreide test door ca 30 leden, is besloten de koffie te verbeteren. Vanaf vandaag, schenken we 100% Arabica van Nestle. Ondanks dit duurdere product, blijft de verkoopprijs gelijk…. tot 1 januari 2016.

Nieuwe Keuken: Onze vereniging is een nieuwe keuken rijker. John de Bie (voor betere sloopwerk), Gert Jan Doesburg (tegelzetter), Eric van de Hurk (plaatsing keuken en afwerking) Herman Voss (schilderwerk) en vele anderen hebben de afgelopen 2 weken baanbrekend werk verricht. Niet alleen een nieuwe keuken, we beschikken ook over een nieuwe koel en diepvrieskast. 

[Terug naar Top]

KNLTB voorjaarscompetitie

De inschrijving voor de KNLTB voorjaarscompetitie is weer gestart. Kijk op onze website voor meer informatie. Om zoveel mogelijk teams te kunnen laten spelen, zijn we met TV de Schutskamp in gesprek om extra banen voor de vrijdagavond tot onze beschikking te krijgen.

Voor degene die in de winter graag in competitieverband willen blijven tennissen kunnen deelnemen aan de interne wintercompetitie.
Wie zien jullie inschrijvingen voor de KNLTB voorjaarscompetitie graag tegemoet.

Met vriendelijk groet,
De VLC

[Terug naar Top]

14 september  Senior Plus Event op 14  September

Het kanongebulder van de grote strijd om Engelen, tijdens de viering van 1200 jaar Engelen,was nog niet geluwd of de tennisrackets werden weer getrokken om de strijd op het Engelerveld voort te zetten om de PLUS tassen met boodschappen te veroveren.

Ook dit jaar was de inschrijving weer maximaal van70  vijftigplussers die de strijd aangingen in 7 poules van 5 teams. Elk team moest 4x45 minuten spelen verdeeld over de hele dag.

De tactiek wordt hier besproken.

Een gemêleerd gezelschap van dames en heren ging onder wisselende weers omstandigheden een sportieve strijd aan,af en toe moest de strijd onderbroken worden omdat Pluvius ons niet goed gezind was. De strijders trokken zich terug in het Hoenderhok waar de temperatuur allengs hoog opliep en de dorstige strijders gelaafd moesten worden. Tevens hadden onze marketentsters een voortreffelijke lunch gefoerageerd zodat de regenpauzes nuttig ingevuld kon worden. Toen de strijdende partijen weer in de arena waren was de belangstelling of nieuwsgierigheid op de “werkelozenbult”groot, hier konden de toekomstige tegenstanders goed geobserveerd worden en een strijdplan gesmeed worden.

Werkelozenbult.

Na afloop van het toernooi, om 16.45 uur, konden de rekenmeesters aan de slag om de winnaars de beroemde PLUS tas toe te kennen. Het opmerkelijke van de uitslag was dat in een paar poules, waar van de vijf teams vier teams Engelaren waren, de Boxtelnaren en de Rosmalers er met de PLUS tassen van door gingen. Engelaren hier moet iets aan gebeuren!!! Nadat onze huistenor nog uit volle borst gezongen had gingen alle strijders tevreden naar huis. 

[Terug naar Top]

Dubbeldooier 1200 doet zijn naam eer aan (of toch niet) 

De zoveelste editie van dit prachtige Open Toernooi, deze keer aangekleed met niet alleen mooie Seat bolides, maar ook met Skoda ‘s, opgesteld door onze hoofdsponsor Noordhoek Autogroep vond plaats onder werkelijk erbarmelijke omstandigheden.

Er is al het een en ander geschreven over het weer, nou dat bedoel ik ook met erbarmelijk, dus daar hoeven we het niet meer over te hebben.

Een aantal dingen vielen mij aan de zijlijn en achter, voor, onder en boven  de coulissen op:

  • dak geen ene Dubbeldooier heb gezien, laat staan heb gegeten gvd
  • er al ruimschoots voor het toernooi vrijwilligers (super)actief waren met van alles en nog wat, wat te denken van smoelwerk van het park, een plaatje en visitekaartje van Engelen
  • de introductie van onze nieuwe Theo, een super enthousiaste Joke, poetsen ken ze heur !!
  • geen vet, geen frites maar wel assorti en bitterballen, veul bitterballen
  • voortreffelijke hapjes, ken da nie wa minder volgend jaor
  • water, water en nog eens water, met bakken tegelijk
  • Talitha met hurrun demo, hut was un prachtige tennisshow
  • veel natte partijen, tennispartijen bedoel ik dan
  • een verrekte doordacht en goed opgezet poulesysteem, hadden we 15 jaar geleden al moeten doen
  • lekkere brooikus, breek me de bek nie open en tot slot
  • al met al toch een verrekte mooi toernooike

waarvan akte

[Terug naar Top]

Nadere kennismaking met Talitha de Groot (Simon Tennis Academy)

+  (héél) Blond – Dynamisch  +  Doorzetter – Enthousiast +  Energiek

Vrijwel direct nadat ze de avondtraining op onze Tennisvereniging om 21.30uur heeft afgewerkt op een kille avond in oktober,  hebben we afgesproken voor een nadere kennismaking. Na enig oponthoud door enkele tennissers in het Hoenderhok die meenden quasi interessante vragen aan haar te moeten stellen, beginnen we aan ons openhartig gesprek.

Ik begin maar gewoon met de meest persoonlijke vragen, dan hebben we die maar vast gehad. Talitha is net 28jaar jong geworden en woont op zichzelf in het mooie Gorichem. Haar hobby’s naast haar enorm enthousiasme voor de tennissport zijn paardrijden, fitness, ze houdt erg van huisdieren (ze heeft zowel een kat als een hond). Ook lekker eten gaat niet aan haar voorbij.

Ze is weliswaar al medio augustus bij ons begonnen, eerst door een proefles te geven om vanaf 1 september als kersverse opvolgster van Johan van Laarhoven voortaan de trainingen te verzorgen, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Ik was getuige van haar eerste plankenkoortstraining die snel overging omdat ze na afloop een heerlijke baguette saté versmaadde tijdens het Open DubbelDooier Toernoo. Ik heb me laten vertellen dat degene die haar training ondergaan in een sneltreinvaart omhoog schieten in hun ranking, dankzij haar stevige, bijna Spartaanse, harde en soms meedogenloze wijze van aanpak. Hard maar rechtvaardig dat wel. De grote drive van Talitha is dan ook mensen beter maken in hun spel en op een hoger level laten komen.

We duiken nog even in haar (tennis)jeugd om te constateren dat die erg indrukwekkend te noemen is. Ze was/is gewoon een toptalent en omdat ze op hele jonge leeftijd wat coördinatieproblemen had was sportbeoefening de beste therapie aldus de deskundigen. En zo geschiedde:

Tennis allover de whole World:

Aanvankelijk vond ze tennis helemaal niet leuk, ze was nog maar 5jaar maar dat veranderde snel toen haar moeder haar een aantal weken meenam naar de Tennis Academy van Bruguera in Spanje. Hier sloegen de tennisvlinders haar in de buik en al op haar 8e jaar speelde ze toernooitjes. In Spanje trainde ze dagelijks van 9.00uur tot 17.00uur (soms gebeurde dat op het strand) om ’s avonds nog huiswerk te maken en te leren. Al snel speelde ze K5 toernooien om al op haar 14e te spelen tegen senioren..

Talitha onderging ook een stagetraining bij de beroemde tennisschool in Amerika van Nick Bollettieri en haar tennisbedje leek gespreid. Op haar 14e haalde ze haar 1e wereldpunt waarbij ze onmiddellijk verteld dat het heel moeilijk is je punten vast te houden. Ieder jaar opnieuw moet je presteren wil je je punten behouden. Van haar 14e tot haar 22e speelt Talitha toernooien zowat over de gehele wereld:Mexico (Tacos de Lucia), Egypte (singelen tegen een achterkleinkind van Cleopatra)), Sri Lanka (ook mooi), Portugal, het natte Engeland, Mallorca (waar ze bij de Lidl Rafaël Nadal tegenkomt), de States en ga zo maar door. Een wereldster zo gezegd.

Ze speelt en traint onder andere met Hélena Koernikova en met Ivanicovic

Op de wereldranglijst staat ze ongeveer 900e in de single en 600e in de dubbel. Maar zoals zo vaak, de bezinning komt enkel en alleen omdat het te duur is geworden om op dit niveau te kunnen spelen en de trainingen te kunnen betalen. Naar eer en geweten en zowaar heel veel levenservaring rijker besluit ze serieus met lesgeven te beginnen. Ze haalt haar licenties om tot op de dag van vandaag haar passie te vervullen.

We nemen afscheid na een genoeglijk gesprek want…. Ze moet nog een strijkje doen, de beesten verzorgen en een potje koken voor 2 dagen (het is nu 22.30uur !!!)

Bedreven en (héel) blond, dynamisch en doorzettend, enthousiast en energiek. Welkom Talitha !!

[Terug naar Top]

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug