Nieuwsbrief TV Engelen

Nieuwsbrief Juli 2015

TV Engelen blauw logo

 

 

 

     Nieuwsbrief Juli 2015

Inhoudsopgave

Clubkampioenschappen Jeugd

De jeugdclubkampioenschappen zijn weer achter de rug. Er is hard gestreden om de titel van clubkampioen te verdienen. Het weer bereikte zulke hoge temperaturen dat de omstandigheden niet ideaal waren en de rood/oranje clubkampioenschappen die woensdagmiddag zouden worden gespeeld een week zijn uitgesteld. Ondanks de hitte hebben we mooie wedstrijden gezien en er is heel sportief gespeeld door de jeugd! 

De enkelfinale voor de jongens t/m 17 was een spannende, lange wedstrijd en na een driesetter kon Maurits Ottens zich uiteindelijk clubkampioen t/m 17 jaar noemen.                        

De winnaars dit jaar waren:    

Enkel rood 

  1. Philip Schouten 
  2. Hebe ten Hagen 

Enkel oranje:

  1. Dinan Kant 
  2. Valentijn van der Meulen  

Enkel groen   

  1. Wouter  Lansdaal
  2. Maxx van der Hoogen

Dubbel groen 

  1. Ruben Kant & Wouter Lansdaal
  2. Maxx van der Hoogen & Maxime Schouten

Jongen Enkel 11-17 jaar

1. Maurits  Ottens

2. Sijmen Zomer

 

             

[Terug naar Top]

Clubkampioenschappen Senioren

Beste deelnemers aan de CLK 2015,

Via deze weg willen wij jullie bedanken voor : jullie inschrijving en deelname, jullie flexibiliteit ivm de warme weersomstandigheden waardoor we de nodige verschuivingen hadden, jullie geweldige inzet, jullie sportiviteit en niet te vergeten jullie gezelligheid. Voor ons was dit het eerste jaar dat wij dit hebben georganiseerd en hebben er vreselijk van genoten om dagelijks de tevreden gezichten te zien op een vol park. Volgend jaar gaan we voor minimaal 100 deelnemers !

Allen een fijne vakantie en tot ziens op ons Park.                                                                          

Met sportieve groet,

Fred, Martin en Ivo

[Terug naar Top]                                                                                                                                          

Zomervakantie: Doe mee aan een Jeugd Toernooi

De zomervakantie is aangebroken, 6 heerlijke weken vrij!  Er worden in de zomervakantie diverse tennistoernooitjes georganiseerd voor de jeugd van alle leeftijden bij de diverse tennisverenigingen in Den Bosch en omstreken. Dus wil je je goede vorm vasthouden in de vakantie en je voorbereiden op de najaarscompetitie? Schrijf je dan in voor één van de toernooien via toernooi.nl

De Jeugdcommissie

[Terug naar Top]

TV Engelen: Johan van Laerhoven bedankt!!!

Donderdag 16 juli hebben we  Johan van Laerhoven bedankt voor de vijf jaar dat hij tennisleraar was bij TV Engelen. Johan heeft door zijn betrokkenheid laten zien dat een tennisleraar een belangrijke rol in de vereniging heeft. Dit beperkt zich niet tot alleen het geven van lessen. Hij is ook een bindende kracht tussen de leden en kan door verrassende teamsamenstelling het plezier in tennis vergroten. Dit was ook te merken aan de opkomst op afscheidsavond. Er waren veel belangstellenden (Leerlingen en Ouders) die speciaal langs kwamen om van Johan afscheid te nemen. Het bestuur, de JC en TC wil langs deze weg Johan nogmaals bedanken voor zijn jarenlange inzet, en wensen hem veel succes toe.

[Terug naar Top]

Johan van Laerhoven: TV Engelen bedankt!!!

Op donderdag 16 juli was het dan zover.  De vereniging neemt officieel afscheid van mij als trainer. Na de turbulente weken voorafgaand aan mijn vertrek, is nu het moment om afscheid te nemen van “ mijn club “. Hoewel het  vertrek  pijn doet, voelt het vooral  warm en krachtig.  Afgelopen weken zijn een stroom geweest van steunbetuigingen via whatsapp, persoonlijke bedankjes, allerlei cadeautjes (zie ook foto) maar ook nogal wat onbegrip over wat er is gebeurd. Cliches blijken vaak waar, zo ook hier: je voelt nog beter  wat je deelt op het moment dat de wegen uit elkaar gaan.  De donderdagavond  was het  officiele moment, een voor mij prachtige avond die nog maar eens bevestigde wat ik al die jaren met nog al wat mensen van deze club heb gehad. Tennisleraar zijn kan zo veel meer betekenen dan het overbrengen van technische, taktische en mentale vaardigheden met betrekking tot tennis. 

Nogmaals bedankt en hopelijk tot gauw.   

Groet Johan

[Terug naar Top]

Bar en keukendiensten tijdens het DubbelDooier Toernooi

Van maandag 31 augustus tot en met zondag 6 september vindt ons Open Toernooi weer plaats. We proberen ook weer een restaurantje op te zetten én we willen graag onze gasten verwennen met wat hapjes. Dit jaar doen we het wat anders, efficiënter en ook leuker om te doen voor hen die meehelpen. We doen een beroep op jou, Geef je op via de site voor een bar of keukendienst. We rekenen (ook) op jou !!!!

[Terug naar Top]

Vacatures bij TV Engelen

  • Voorzitter: Door het vertrek van Ton Matthijssen als voorzitter is er een vacature ontstaan voor die functie. We zijn op zoek naar een ambitieuze man of vrouw die deze functie op zich wil nemen. Voor informatie over wat de functie inhoud kun je bellen naar Ton Matthijssen 06 - 22793510 of je stuurt een mailtje naar amat60@ziggo.nl. Hij staat je graag persoonlijk te woord.
  • Lid jeugdcommissie: De jeugdcommissie organiseert het hele jaar rond allerlei sportieve en leuke activiteiten voor de jeugd, zoals diploma-tennis, diverse 1-dagstoernooitjes, interne competitie, clubkampioenschappen en natuurlijk het inmiddels faumeuze tenniskamp! Lijkt het je leuk om mee te helpen aan (1 van) deze activiteiten meld je dan aan bij de jeugdcommissie! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ivonne de Boer (06-24517066 of jeugd-tennis-engelen@hotmail.com)

  • Voorzitter TC: De TC is verantwoordelijk voor de KNLTB competitie, de Clubkampioenschappen en Tennis Training voor senioren. Er is nu een vacature voor iemand die de overkoepelende coordinatie van deze drie activiteiten voor zijn rekening wilt nemen. Je hoeft dus (tenzij je dit echt wilt) de clubkampioenschappen of de KNLTB competitie mede te organizeren. Het is voldoende om het overzicht te bewaren en ondersteuning te geven aan de aandachtsfunctionaris TC (Ivonne de Boer) in het bestuur. Heb je intresse neem dan contact op met Robert Huis in 't Veld (tvengelen94@gmail.com).

  • Communicatie en Social Media:  Op dit moment is er een persoon verantwoordelijk voor het uiitdragen van informatie over de sociale media van TV Engelen. Om continuiteit te garanderen is het beter dat twee personen deze rol op zich nemen. Je helpt mee om de nieuwsbrief en mails naar de leden te sturen, zet je informatie op de facebook pagina en het scherm in het paviljoen en beantwoord je vragen over de website. Dingen dus die je van thuis uit kunt doen. Dus ben je een beetje handig met digitale media en heb je interesse neem dan contact op met Robert Huis in 't Veld (tvengelen94@gmail.com).

[Terug naar Top]

Beestjes                    door Amat

"Niet aangeschoten en toch beestjes zien en voelen". 

Het wil nog weleens gebeuren dat ik (héél) licht ben aangeschoten door te lang de derde helft te spelen. Dan ga ik bijna vanzelfsprekend een hit uit de oude jukeboxhit zingen: "weet je wat ik zie als ik gedronken heb, beestjes, beeeeeeestjes" !!! Maar ik hoef me nergens voor te schamen deze keer. Ook mijn tennismaten worden geteisterd door minuscule mugjes, neten,vlooien, skurtjes or whatever.                                                      

Dus de hit van Johnny Lion geloof ik (hij zong trouwens als een leeuw destijds voor hen die hem niet kennen) kan makkelijk recovered worden in de tekst: "weet je wat ik voel als ik getennist heb, beestjes, beeeeeeeestjes "!!

Sodeju wat een plaag, een ware aanval op het menselijk lichaam waar geen Deet, laat staan een date tegenop gewassen is. Ik word er knettergek van en word zo wel gedwongen !!! om een langere derde helft aan te gaan, dus ging ik laatst behoorlijk aangeschoten naar huis. En ja, dat buiten mijn eigen schuld om. Jullie ook sterkte met die Engeler plaag.

Mogelijk heeft de accommodatiecommissie nog een gaatje om de 7 banen te overkappen, waarvan akte

[Terug naar Top]

DubbelDooiertoernooi (31 augustus tot en met 6 september)

Op de site, in deze Nieuwsbrief, middels affiches  en op het scherm in het Hoenderhok wordt breed uit bekend gemaakt dat we voor de 18e keer (alweer) het overbekende Open Toernooi organiseren. Behalve deelnemers "van buiten de stad" roepen we de eigen leden op ook mee te doen. We missen jullie als paradepaardjes van onze eigen club om de buitenstaanders een sportief tennislesje te geven. Kom op lid van onze Tennisvereniging Engelen, doe mee en geef je op met een maatje (m/v) via toernooi.nl

[Terug naar Top]

Senior Plus Event 14 september (SPE)

Senior staat voor middle aged in combinatie met 50+ (Plus) en Event natuurlijk voor de jaarlijks terugkerende happening op ons tennispark. Nico Putman, Kees van Duin (en Ton Matthijssen) organiseren ook dit jaar weer dit Grand Spectacle voor deelnemers van buiten maar zeker ook voor de eigen 50+leden. Mannetje, vrouwtje, mannetjes samen, vrouwtjes samen of door en met elkaar, maakt niet uit. Geef je op als koppel bij Nico Putman [f2hnjputman@hetnet.nl] en doe mee. Kosten € 7.50 Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar 

[Terug naar Top]

Jij en de Nieuwsbrief

Tot op heden verzorgen de commissies en het bestuur de nieuwsbrief en andere informatie (bijvoorbeeld via de site en facebook) Ik kan me zo voorstellen dat ook onze leden af en toe iets te vertellen hebben over wat zij meemaken of wat hen aangaat binnen onze vereniging. En sterker: mogelijk hebben leden lumineuze ideeën en verbetersuggesties.

Schroom niet om dat te schrijven en te versturen naar

Ton Matthijssen, amat60@ziggo.nl. Ik ben benieuwd

[Terug naar Top]

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug