Nieuwsbrief TV Engelen

Nieuwsbrief April 2015 (correctie inhoudsopgave)

TV Engelen blauw logo

 

 

 

     Nieuwsbrief April 2015

Inhoudsopgave

JeugdKamp

Op 14 en 15 mei organiseert de jeugdcommissie voor de 4e keer het inmiddels bekende tenniskamp op en rond het complex van TV Engelen. Deze dagen worden gevuld met leuke spelletjes, kampvuur, een spannend avondspel en een tennisclinic  o.l.v. Simon Tennis. We nodigen alle kinderen van 7 t/m 13 jaar uit om mee te doen. Op donderdag 14mei (Hemelvaartsdag) om 13:00 begint het spektakel en vrijdagmiddag  16:00 is het feest voorbij.

Durf jij de uitdaging aan?? Geef je dan uiterlijk 1 mei op. Het inschrijfformulier staat op de website. Je kunt het inschrijfformulier samen met het inschrijfgeld (€ 17,50 voor leden en € 22,50 voor niet-leden) inleveren bij Ilona Muizelaar op het Hoenderland 3 (t.o. de voetbalvelden).

Vragen? Jeugd-tennis-engelen@hotmail.com/ 06-51939064

[Terug naar Top]

Ouderavond Jeugd

Deze week zijn de ouders tijdens de ouderavond geïnformeerd over het jeugdbeleid binnen TV Engelen. We hebben de ouders o.a. verteld dat er dit najaar een 2e trainingsmoment komt voor alle kinderen die dat willen (meer informatie volgt nog) en dat we weer zullen meedoen met de worldtour-competitie voor kinderen vanaf 6 jaar tot 11 jaar.

We hopen dat de jeugd hierdoor meer mogelijkheden heeft om haar tenniskwaliteiten te ontwikkelen en nog enthousiaster zal worden over de tennissport. Binnenkort zal de link naar de presentatie op de website beschikbaar komen zodat de ouders die niet in de gelegenheid zijn geweest om naar de ouderavond te komen de presentatie alsnog kunnen bekijken.

[Terug naar Top]

KNLTB Jeugd Competitie

De interne (winter)competitie is inmiddels afgelopen. Er zijn heel veel partijtjes gespeeld en het was ook nog heel gezellig! Ondertussen is de KNLTB voorjaarscompetitie van start gegaan met 2 teams op de woensdag en 2 teams op de zondag.  Veel succes allemaal!

[Terug naar Top]

Nieuwe Kassa 

Na drie maanden met de nieuwe kassa te hebben gewerkt, kunnen we rustig stellen dat dit een hele verbetering is. Eenvoudig in het gebruik, bijna geen correcties nodig, PIN mogelijkheid etc. Er wordt steeds meer met PIN betaald (al boven de 50%), waardoor het contante geld aanzienlijk is afgenomen. Op termijn zal het contante geld verdwijnen, maar niet voor het einde van de voorjaarscompetitie. Binnenkort worden jullie geïnformeerd over het opladen van je KNLTB-pas, daardoor ook hiermee betaald zal kunnen worden.

[Terug naar Top]

Vrijdagavond KNLTB Competitie

We hebben de bardiensten van de vrijdagavonden waar competitie gespeeld wordt, met een half uur verlaat. Hierdoor heeft iedereen iets meer tijd om na afloop van de wedstrijden, nog even na te praten. Twee zaken blijven onveranderd: Baanverlichting moet om 23h00 uit zijn. Teamcaptains; informeer de spelers van de laatste partijen, als ze de baan op gaan. Hoenderhok dicht en leeg om 24h00. Als de laatste drankjes om 23h45 geserveerd worden, is dit geen probleem. Verder hebben we voor de laatste twee vrijdagavonden van de voorjaars- en najaarscompetitie, dispensatie van de sluitingstijd aangevraagd (punt ALV 2014)

Ook is er een nieuw lotingsreglement gemaakt voor de vrijdagavond. Het is al op de captainsavond in maart gepresenteerd. Mocht je intresse hebben dan kun je hem hier bekijken. Waar het in het kort op neer komt is dat we van alle teams gaan bijhouden wanneer ze het laatst zijn uitgeloot. De teams die het meest recent uitgeloot zijn mogen de volgende keer meedoen. De overige teams zullen dan loten voor de twee vrije plaatsen (van het totaal van 6 plaatsen als er niet op de Schutskamp gespeeld kan worden, of 8 plaatsen als er op de Schutskamp gespeeld kan worden).

[Terug naar Top]

Laatste Ronde

Het komt nog steeds voor dat er gedramd wordt om na de laatste ronde nog een drankje te mogen bestellen. Meerdere bardienstvrijwilligers / leden ervaren dit als heel vervelend en soms zelfs intimiderend. Het sluitingstijdenprobleem is een probleem van ons allen, niet van de bardienst. Dus namens iedereen stop hier s.v.p. mee.

[Terug naar Top]

Clubkampioenschappen

Naar aanleiding van de uitkomst van de enquete zal dit jaar de clubkampioenschappen voor de jeugd en volwassenen gehouden worden van 24 juni t/m 5 juli. Er worden in 9 dagen zowel de enkels als de dubbels gespeeld. Verder tellen de partijen mee voor de ranking. Inschrijving zal in mei geopend worden. Hierover volgt nog nader bericht. We hopen natuurlijk op een grote opkomst.

Martin & Ivo

[Terug naar Top]

Algemene Leden Vergadering

Op donderdag 23 April  houden we onze Algemene Ledenvergadering.  We nodigen u van harte uit voor deze vergadering. De vergadering vindt plaats in het paviljoen van TV Engelen vanaf 20.00 De agenda voor 23 April vindt u hier en de de notulen van de vergadering van 2014 vindt u hier

Graag tot dan. Het Bestuur.

[Terug naar Top]

Even een boompje opzetten... of een oproep

             

Gezellig, lekker kletsen, delibereren of gewoon slap ouwehoeren net als met de carnaval. Maar helaas, daar gaat het nu even niet om. In de laatst gehouden bestuursvergadering hebben we gesproken over de vernieuwing van de bomen langs de banen 3,4 en 5. Waarom? Ze zijn ziek volgens enkele boomchirurgen en zullen niet meer herstellen.

Nu heeft het bestuur een offerte laten maken die zo hoog uitviel, dat we hebben moeten besluiten deze investering te parkeren in ieder geval tot in het najaar om het eventueel op te nemen in de begroting van 2016. We ontkomen er gewoon niet aan.

Mogelijk zijn er leden die hele inventieve ideeën hebben of (een) betere oplossing(en) Die zijn van harte welkom en we roepen iedereen dan ook op om een boompje mee op te zetten !!!

Je kunt je idee planten bij Jacq van Sebille: jacq@van-sebille.nl of Ton Matthijssen: amat60@ziggo.nl . We zijn benieuwd naar je reactie

Alvast bedankt, ik ga nu tennissen want het is gelukkig geen takkenweer !!

[Terug naar Top]

Zonder ijspegels

Vrijdag 27 maart Slotavond afsluiting 7e Interne Wintercompetitie

Het zit erop, de zoveelste editie van de Interne Wintercompetitie waar, op papier, zo'n 88 leden aan deelnamen.

In vergelijking met voorgaande jaren (uitgezonderd vorige winter toen die geen winter mocht heten) hadden we toch betrekkelijk weinig uitval door het (te) slechte weer. De enige kanttekening die de Winterkoningen maken, zijn de toch behoorlijk wat wedstrijden die NIET OP VRIJDAG werden gespeeld, maar onderling in overleg werden verzet naar een ander moment. Op zich is er op die eigen taakvolwassenheid of zoals dat tegenwoordig heet "persoonlijk leiderschap" (bah, bah) niets tegen, ware het niet, dat we onszelf steeds inplannen juist op de vrijdagavond evenals voldoende bardienst. En zeg nou eerlijk, wat is er gezelliger dan een "volle bak" op vrijdagavond met de overbekende (goedkope) kaas en worst en niet te vergeten de ("staat het vet al aan!!) frikadellen. De Interne Wintercompetitie is ook en vooral bedoeld voor de 3e helft.

Maar verder geen evaluatieve leerprocessen; het was geslaagd dankzij jullie inzet en enthousiasme wat wij van onze kant graag hebben afgesloten met gezellig slotavond inclusief een loterij, jawel. TOT EIND 2015 !!!!

De (Interne) Winterkoningen Sebastiaan Steenbekkers en Ton Matthijssen

[Terug naar Top]

Goed gestemd en niet kleurenblind                           

door Amat

Eindelijk was het dan zover: ik mocht de 18e maart gaan stemmen in kiesbureau Hoenderhok 53 dacht ik en moest deze keer een stemwijzer gebruiken, die me een stuk wijzer zou maken. Nou no way, stem ik op water of stem ik op Watergraafsmeer. Nu dat laatste klopt ook niet want dat ligt niet in onze mooie provincie Brabant, waar het leven zo goed is. In Rosmalen en ook hier in Engelen barst het van het water en van de polders dus zou het toch geen probleem hoeven zijn om eruit te komen, zou je denken. Wel niets is minder waar, het water staat me tot aan de lippen bah.

Het summum van de omslag van mijn goede stemming was de complete verwarring welk biljet in welke stembus moest. Dé associatie met water is BLAUW zou je zeggen en ja welke kleur met de provincie; nou laten we de Bossche kleuren rood, wit en geel maar aanhouden, we zijn tenslotte de hoofdstad.

Nee hoor, je raadt het al: blauw was voor de provincie, groen voor water. Is het voor jou nog te volgen. Ik raak ervan over mijn theewater.

Maar goed, we krijgen een herkansing; Op 23 april is het Algemene Ledenvergadering bij Tennisvereniging Engelen. KOM OOK !!!!! dat mag je op nieuwe graven stemmen.

[Terug naar Top]

Advertenties

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug