Nieuwsbrief TV Engelen

Nieuwsbrief Februari 2015

TV Engelen blauw logo

 

 

 

     Nieuwsbrief Februari 2015

Inhoudsopgave

Van de Redactie

2015 is een maand oud en we hebben al weer van alles te melden. Zo is men druk met de coniferen op baan 3-5. Ze zijn aan het afsterven door spint en moeten vervangen worden. Daarnaast zijn er verschillende vormen van de clubkampioenschappen bedacht. Jullie worden gevraagd om mee te doen aan een enquête om aan te geven wat de voorkeur heeft. Verder krijgen we binnenkort nieuwe telramen met ballen. Dan komt er ook nog een scherm in het paviljoen waarop de mededelingen van de club en advertenties getoond worden. Er is ook nog de terugkeer van de TOSS. En als laatste gaan we over op cashless betalen in de loop van dit jaar. De meeste van deze onderwerpen worden in deze nieuwsbrief besproken. We wensen jullie veel leesplezier.

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Bestuursleden Gezocht

In april is er weer de ALV. Dit jaar treden Ton Matthijssen en Miranda Kruis af. Zij zijn niet herkiesbaar. Het is misschien overbodig, maar een tennisvereniging van onze omvang heeft minstens zo'n 7 bestuursleden nodig. Het bestuur is dan ook naarstig opzoek naar versterking. Heb je interesse neem dan contact op met een van de bestuursleden. Ze kunnen je uitleggen wat het inhoud en hoe je zoal kunt bijdragen. Daarnaast is het ook mogelijk een keer met een bestuursvergadering mee te doen om te zien of het iets voor je is.

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Clubkampioenschappen in 2015? 

Moeten er in 2015 nog wel clubkampioenschappen voor Senioren worden georganiseerd , en zo ja in welke vorm?

Deze vraag stelt de TC zichzelf. De opkomst bij de clubkampioenschappen wordt ieder jaar minder en in 2014 zijn er zelfs helemaal geen clubkampioenschappen Single voor senioren geweest. Wij zijn erg benieuwd wat de reden is dat er zo weinig inschrijvingen zijn.

Waarom is er weinig belangstelling? Is de toernooivorm verkeerd? Is de timing verkeerd? Moet er teveel gespeeld worden? Of juist te weinig? Wij horen graag van jullie waarom jullie je niet inschrijven.

Wij hebben daarom een enquête opgesteld en aan jullie het verzoek om deze zo spoedig mogelijk in te vullen. Met de uitkomst van de enquête kunnen wij dan aan de slag en hopen wij er achter te komen wat jullie het liefst willen.

De TC heeft niet stil gezeten en heeft nog een “toernooivorm” bedacht, misschien is dat iets wat jullie aanspreekt. Deze wordt hieronder uitgelegd. Natuurlijk zijn jullie vrij om in de enquête  jullie gewenste toernooivorm te kiezen.

Voorstel toernooivorm TC:

Deze toernooivorm is gebaseerd op het concept van de interne wintercompetitie (wat wel een succes is) waarbij meerdere wedstrijden verspreid over een langere periode gespeeld moeten worden, afgesloten met een finale weekend. Het voorstel is als volgt:

  • Doorlooptijd clubkampioenschappen is 5 weekenden (waarvan laatste weekend finale weekend is). Speeldagen zijn vrijdagavond, zaterdag  en zondag (dagdelen van de zaterdag en zondag).
  • Toernooi zal plaatsvinden van 5 juni t/m 5 juli
  • Je kan voor 3 onderdelen inschrijven (Single, Dubbel en mix)
  • Je mag niet 2 keer voor een zelfde onderdeel inschrijven (dus HD7 en HD8 is niet toegestaan).
  • Er zal in meerkamp vorm gespeeld worden met halve finales en finales in het finale weekend.

Naast dit nieuwe voorstel blijven natuurlijk de “oude” toernooivormen ook een optie, nl:

  1. Een clubkampioenschap met singles en dubbel tezamen in een periode van 9 dagen.
  2. Gescheiden clubkampioenschappen voor dubbel (7 dagen in juni) en singles (7 dagen in oktober) .

Nogmaals aan jullie het verzoek om de enquête zo snel mogelijk in te vullen

[Terug Naar Inhoudsopgave]

De terugkeer van de Toss ...

Tennis is een leuke sport, maar er een groot nadeel. Je hebt altijd iemand nodig en  's-avonds zelfs 3 iemanden. Wanneer je begint met tennissen leer je veelal mensen kennen via de les, maar wat nu als je al kunt tennissen. Je kunt natuurlijk les nemen, maar het zou ook handig zijn als er een mogelijkheid was om andere leden te ontmoeten om samen een balletje te slaan.

Daarom willen we op donderdagavond weer een soort van TOSS introduceren. Betekent dit dan dat alle banen gereserveerd zijn voor de TOSS en dat er niet meer vrij te spelen is. Nou nee dat is niet de bedoeling. Het idee is dat deelnemers aan de TOSS zich rond 19:45 verzamelen in het paviljoen. Er worden dan partijtjes samengesteld, die dan die avond via afhangen kunnen gaan spelen. We willen op 5 februari hiermee starten.

Dus wil je meedoen met de TOSS, wees dan op 5 februari om 19:45 op de club!!!!

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Racket Verloren!!!

Ik (Frank van Baren) ben mijn racket verloren. Het is een Head Youtek Graphene Speed Pro, met een blauwe demper erin en met de tekst: ATP World Tour. Ik heb hem op 28 november in het clubhuis of op de tennisbaan  laten liggen. Het zou fijn zijn als degene die het racket heeft gevonden of weet wie het racket heeft gevonden contact met me opneemt.

Alvast bedankt voor jullie hulp!!!!

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Cashless Betalen

Er is een nieuwe kassa in het paviljoen. Dit is een enorm handig en intuitief ding. Het heeft een digitaal display waarop je de bestelling kunt aanslaan. Het is dan vervolgens mogelijk om af te rekenen via Cash, Pin, KNLTB pas en, zolang je er nog een hebt, je consumptiekaart.

Voor degene die binnenkort moeten bardraaien, het wijst zich allemaal vanzelf. Maar mocht je er onverhoopt niet uitkomen dan ligt er een uitleg naast. Na drie bestellingen snap je het helemaal. Verder wordt er ook duidelijk verteld hoe je aan het einde van de avond moet afsluiten.

Zoals ook al per mail is aangekondigd is het mogelijk om met je KNLTB pas af te rekenen. Daarvoor moeten we je naam, email adres,  en KNLTB kaartnummer bekend maken bij Le Credit Sportif. Zij creeren dan een account waarop je kunt inloggen. Na inloggen is het mogelijk om via bijvoorbeeld IDEAL geld op de KNLTB kaart te plaatsen. Je hoeft hier niet aan mee te doen. Het is slechts een van de betaalopties.

Binnenkort zullen we stoppen met het betalen met Cash. We gaan dan over op PIN of KNLTB pas. Omdat niet alle jeugd een PIN pas heeft, is dan nog de enige mogeljkheid om via de KNLTB pas te betalen. Daarom worden ouders gevraagd om daar wat geld op te zetten, althans wanneer ze willen dat hun kinderen iets kunnen kopen in het paviljoen.

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Mededelingenscherm: Wellicht Iets Voor Jou?

Je kent het wel. Er vindt een activiteit plaats op de club en de leden moeten erover op de hoogte gebracht worden. We gebruiken hiervoor mail (alleen als het speciale aandacht behoeft), de website en facebook. Daarnaast plakken we het paviljoen vol met posters.

Nu, dit laatste gaat verdwijnen. Aankondingen in het paviljoen gaan binnenkort alleen nog maar  gedaan worden via een nieuw 42" mededelingenscherm. Dit scherm komt naast het afhangsysteem te hangen. Naast mededelingen zullen we ook advertenties laten zien van onze sponsoren. Dus heb je interesse om informatie over je bedrijf in het clubhuis voorbij te laten komen, neem dan contact op met de sponsorcommissie.

Het kan ook zijn dat naar aanleiding van ons scherm je ook zoiets voor je eigen bedrijf zou willen hebben. We kunnen je, in ruil voor een advertentie op ons scherm, van advies voorzien hoe je het e.e.a. kunt aanpakken. Voor 100 Euro kun je al advertenties op een eigen scherm afspelen. We helpen je graag op weg. Neem hiervoor ook even contact op met de sponsorcommissie.

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Telraam met Ballen

Na wat inspelen, komt al gauw het idee om een partijtje te doen. En dan vinden we het telraam op de grond of op de bank en vaak zijn er bordjes afgebroken. Onze huidige telramen zijn niet bestand gebleken tegen de elementen. Daarom gaan we binnenkort over op nieuwe telramen met ballen. Dit nieuw type telraam is veel sterker. Verder staan ze ook niet langer in de weg omdat ze, met uitzondering van baan 4,  op de hekken gemonteerd zullen worden worden. We hopen dat jullie er veel plezier aan gaan beleven.

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Jeugdnieuws

De interne wintercompetitie voor de jeugd is nog in volle gang. Helaas kon er afgelopen zondag niet gespeeld worden door winterse omstandigheden. We hopen dit 1 februari in te halen.

Voor de knltb-competitie heeft zich veel enthousiaste jeugd opgegeven. Voor de zondag hebben we 2 teams en voor de woensdagmiddag ook! De competitie start in april dus er is nog even tijd om te oefenen!

Wat kan de jeugd aankomende maanden aan toernooitjes en activiteiten verwachten?

  • Interne competitie 1 februari en 1 maart
  • Open tennisdag 29 maart met die dag een toernooitje voor de jeugd, vriendjes die geen lid zijn mag je meenemen!
  • De KNLTB voorjaarscompetitie op zondag en woensdag in april/mei
  • Tenniskamp met Hemelvaart
  • Clubkampioenschappen (juni of juli)

Houd je mailbox en de website in gaten voor de aankondigingen en inschrijving!

Mocht je je nog willen opgeven voor de interne wintercompetitie of heb je andere vragen aan de jeugdcommissie dan kun je mailen naar: jeugd-tennis-engelen@hotmail.com

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Advertenties

           

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Terug