Nieuwsbrief TV Engelen

Nieuwsbrief December 2014

TV Engelen blauw logo

 

 

 

     Nieuwsbrief December 2014

Inhoudsopgave

Van de Redactie

2014 loopt op z'n einde. Net als op de website, waar een fotoimpressie gegeven wordt van 2014, kijkt deze nieuwsbrief terug op het afgelopen jaar. We geven echter ook een 2015 sneak-preview. Een belangrijk aandachtspunt voor 2015 is digitale sponsoring. Vooruitlopend hierop hebben we het formaat van de nieuwsbrief al aangepast.  Onze hoofdsponsor Tennis & Hockey Today heeft een prominente plaats gekregen. Daarnaast zijn de advertenties uit de Ins&Outs aangepast en onderaan de nieuwsbrief gezet. Door aan de rechterkant van de nieuwsbrief geen afbeeldingen meer te plaatsen hopen we dat de leesbaarheid in de diverse mail-programma's ook zal verbeteren. Verder zal de toonzetting van de nieuwsbrieven wat gaan wijzigen, omdat we naast de zakelijke mededelingen de uit de Ins&Outs bekende prietpraat laten terugkeren. We wensen jullie veel leesplezier toe en hopen voor 2015 op veel redactionele bijdragen.

[Terug Naar Inhoudsopgave]

De Beste Wensen

Het bestuur van Tennisvereniging Engelen wenst jou en je familie en de sponsoren hele fijne Feestdagen toe en een gelukkig, gezond en vooral ook sportief 2015. Omdat we toch in de periode zitten dat we elkaar alle goeds wensen heeft het bestuur ook een dringende wens: Iedereen weet dat onze vereniging gedragen wordt door jou als sportman of sportvrouw maar zeker ook door de vele vrijwilligers die ieder jaar weer hun steentje bijdragen aan en het mogelijk maken om jou te laten tennissen. We doen een oproep aan je om deze schare aan vrijwilligers te versterken door je vacant te stellen voor een functie binnen het bestuur. We willen heel graag naar verjonging van het bestuur en een meer evenwichtige balans tussen vrouwen en mannen. In april 2015 zullen namelijk enkele leden van het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering niet herkiesbaar zijn. Wil je meer informatie over wat dat qua tijd en werkzaamheden inhoudt, bel dat gerust met Ton Matthijssen, 06 22793510 of met Jacq van Sebille, 06 54278530

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Van de Voorzitter

2014 toch een memorabel jaar

Mijmeren en terugblikken dat is waar ik absoluut niet zo goed in ben aan gezien mijn KTG (korte termijn geheugen) me steeds meer in de steek laat en dus episodes werkelijk uit mijn tenen moet halen.

Een jaar met een lente achtige winter zodat we lekker konden doortennissen tijdens de Interne Wintercompetitie. Weer enkele kampioensteams tijdens de voorjaars en najaarscompetitie waar we trots op mogen zijn en niet te vergeten het succes van de dubbelkampioenschappen (de singles gingen helaas niet door).

Stilzwijgend passeerde de datum van 14 april, de dag waarop onze tennisvereniging 20 jaar geleden werd opgericht en ter ere waarop we onlangs op 23 november een wel heel geslaagd, goed verzorgd en gezellig toernooi mochten beleven. Chapeau aan de organisatie. ook het Dubbeldooiertoernooi is weer zeer succesvol verlopen, mede dankzij de voortreffelijke organisatie van 4 meiden. Zou hét ei dan toch vrouwelijk zijn.

Onze jeugd heeft de toekomst en ja, dankzij de inspanningen van onze jeugdcommissie hebben zij weer allerlei activiteiten kunnen ontplooien waaronder het tenniskamp op ons eigen park, het 2e generatietoernooi en de Supersundays.

En dan nog wat van die highlights:                                                                                                                                             

  • De cursus die we allemaal moesten volgen om überhaupt bardienst te mogen draaien in het  kader van de nieuwe horecawetgeving en de vermaledijde sluiting van het Hoenderhok om 0.00uur (lampjes uit om 23.00uur).

  • Het binnenhalen van onze nieuwe hoofdsponsor Tennis & Hockey Today met veel ambities                  

  • De invoering van het (sterk gereduceerde) studentenlidmaatschap (ook in 2015 !!)               

  • De Open Tennisdag in maart wat ons geen windeieren legde en veel nieuwe leden opbracht, van harte welkom                                                                                                                                                                 

  • Tijdens de Algemene Ledenvergadering in april moesten we afscheid nemen van onze dierbare penningmeester Willy de Vet, die plaats maakte voor Wim Strik                                    

  • en ja...we hebben er een wereldacteur bij in de persoon van Theo van de Pol, die exclusief door TV73 werd geïnterviewd en gefilmd                               

Onze vereniging kende helaas ook enkele zwarte randen door het plotseling overlijden van Rianne Peters tijdens een skivakantie, van Gaby Coenen en van Kees Lengers.

Met de wisseling van het jaar naar 2015 barsten we natuurlijk ook weer van de plannen. Ik zal er enkele noemen zonder alles te onthullen (zie daarvoor de nieuwsbrieven 2015). Zo gaan we in januari operationeel met een nieuw kassaysteem die het ook toestaat dat je kunt pinnen; we investeren in een digitale nieuwsgaring in het Hoenderhok, en het dubbeldooiertoernooi wordt een jubileumtoernooi echt wel ...

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Kerstboodschap(pen) bij de ........ vleet (is geen supermarkt)

door Amat

Het kindeke Jesus ligt te verkleumen in zijn kribbe en barst er van de kou
het jong heeft geen sokjes of wanten aan, een sneeuwmuts op, wat is dat nou
dat kennen we toch niet maken in deze tijd  van luxe, weelde  en vertier
da kiendje hoeft toch niet te lijden in zijn kribbe, da houdt ook best van plezier

ga ff naar de Nettodrama, de Plusminus of  de voedselbank hier direct om de hoek
en koop wa veur da jong, een fleske voeding, unnu reep chocola of peperkoek
hij rilt nie alleen van de kou, maar barst ook van dun honger en van dun dorst 
dus doe maar warme chocomel en in de aanbieding is nou  verse worst

dan ken ie groeien en wordt ie sterk, gespierd, groot en telt ie mee
want die herders laten het afweten, zij slapen en rusten gedwee
zij liggen bij nacht in het veld, zij houden vol trouwe de wachten
maar zijn mee iets heel anders bezig en hebben hele andere gedachten

hut kiendje moet groeien tot een hele grote sterke vent
zodat iedereen hem en (in) de engelen door en door kent
dan ken ie gaan tennissen als ie goed en wel op zijn pootjes kan staan 
 en staat hij te popelen om te beginnen en staat hij vooraan 

de moraal van dit verhaal is een heel schoon, mooi en vredig Kerstfeest 
dat wenst da kindeke ook namens Josef en Maria jullie leden nog het meest             
maar ook een heel goed einde en een nog beter begin van het nieuwe jaar                                          
geniet ervan, ik ga ermee stoppen want de kalkoen is ovengaar

dus op naar de Sligaro, Appie Heijn, C1001 of dun Aldiu of de Liddul                                                               
om veul boodschappen te doen, ga nou, en verder geen....en geef hem gul                                                              
leg het in het stalleke, het stalleke van Bethlehem of Nazareth                                                                                      
vlak onder de kribbe, ge wit wel, da kleine strooien bed

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Contributieverhoging

 De contributie voor 2015 wordt gewijzigd voor senioren. De bijdragen voor 2015 komen daarmee uit op:

  • Senioren € 150.00
  • Junioren € 92.00
  • Minioren € 27.50
  • Studenten € 80.00

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Van de JeugdCommissie

De jeugdcommissie heeft niet stil gezeten de afgelopen periode. Na de drukbezochte Supersunday ( het diplomatennis ) hebben we begin november het jaarlijkse 2-generatietoernooi georganiseerd. Dit jaar was het thema “griezels”. Voor foto’s van dit jaar verwijzen we graag naar de website!

De wat oudere jeugd heeft in de voorbije maanden ook nog hun najaarscompetitie gespeeld. Helaas geen kampioenen dit jaar maar wel een mooie tweede plek voor het team van Maurits, Sijmen, Wouter, Niek, Tom en Jochem.

Nu is het tijd voor de interne wintercompetitie. Zondag 14 december heeft de eerste speeldag plaatsgevonden. 25 januari en 1 maart vinden speeldag 2 en 3 plaats. Kom een keer kijken naar onze toekomstige talenten! Als je nog mee wilt doen kun je je trouwens nog opgeven.

Overigens is de samenstelling van de jeugdcommissie gewijzigd. Hanneke Ottens, Ilona Muizelaar en Rinke Kok hebben versterking gekregen van Ivonne de Boer, Irina Zinkevich, Patricia Pigmans en Carine Zweede. Petra Schot en Twan Belgers hebben afscheid genomen (maar zullen af en toe wel helpen bij activiteiten).

Wat kan de jeugd aankomende maanden aan toernooitjes en activiteiten verwachten?

  • Open tennisdag in maart
  • Interne competitiedagen 25 januari en 1 maart
  • De KNLTB voorjaarscompetitie op zondag en woensdag in april/mei
  • Tenniskamp met Hemelvaart
  • Clubkampioenschappen (juni of juli)

Houd je mailbox en de website in gaten voor de aankondigingen en inschrijving!

Mocht je je nog willen opgeven voor de interne wintercompetitie of heb je andere vragen aan de jeugdcommissie dan kun je mailen naar: jeugd-tennis-engelen@hotmail.com

[Terug Naar Inhoudsopgave]

20-Jarig Lustrumtoernooi

TV Engelen is opgericht in 1994 en in 1995 kon het eerste balletje geslagen worden op baan 1 & 2. Aansluitend kwam het paviljoen en toen was alles klaar om in 1997 de omgeving met TV Engelen te laten kennismaken door de organisatie van het eerste dubbeldooier toernooi.

Afgelopen november hebben we het lustrum gevierd met een lustrumtoernooi en een pub kwis. De weergoden waren ons zeer gezind. Met een termperatuur van 14 graden en zon, kon er lekker buiten worden gezeten en in korte broek of rok worden getennist. Iedereen heeft 3 keer 40 minuten gespeeld. Tijdens de pauzes en erna was er een pub quiz georganiseerd met een flink aantal instinkers. Het beste team had 34 van de 60 vragen goed. Trouwens, Josje Gerritse won het tennis als beste gemiddelde speler.

Aan eten en drinken kwam men niets te kort. Geinspireerd door de Engelse High Tea, waren er speciaal voor het toernooi cupcakes, cheese cake, en brownies gebakken. Wat later op de middag kwam daar onder meer bij Stilton Soup, Kippevleugeltjes, en pasteitjes. En dit alles kon de liefhebber wegdrinken met Engelse Larger (Bier).

Gezien de reacties tijdens het toernooi en in de weken erna was het een geslaagd feest. Kijk ook op de website voor een fotoimpressie. Op naar het volgende lustrum.

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Gratis Proefles CardioTennis

Naast tennislessen biedt Simon Tennis ook Cario Tennis aan. CardioTennis is een gehele nieuwe workout op tennisgebied. Als individu ben je in een groep met je eigen doelstellingen bezig. Het doel is het verbeteren van je conditie en het verbranden van calorieën. Dit alles gebeurt met controle van een POLAR-hartslagmeter (je traint in de voor jou specifieke hartslagzone 65-85%) onder leiding van een leraar op motiverende muziek. Je werkt de gehele training met racket en de training wordt op een normale tennisbaan gegeven. 

Op Maandag 19 januari wil Simon Tennis graag proeflessen geven van 1 uur van  20:30-22:30. Per les kunnen maximaal 12 man meedoen. Heb je altijd al je conditie op peil proberen te brengen dan is dit je kans om te kijken of Cardio Tennis wat voor je is. Dus heb je intressse, geef je dan op via het formulier op de website van TV Engelen.

[Terug Naar Inhoudsopgave]

Advertenties

           

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Terug