Nieuwsbrief TV Engelen

1e Nieuwsbrief Mei 2014

 

 

Hoenderhok

1e Nieuwsbrief Mei 2014

 

TV Engelen blauw logo

Inhoudsopgave

Op 21 mei is contract getekend met deze sponsor voor de duur van 3 jaar (tot 28 02 2017)

[Terug naar Top]

Werving nieuwe (jeugd)leden

Op 30 maart jl. hebben we breed ingezet op de Nationale Open Tennisdag met als doel: nieuwe leden te werven. Het was geweldig weer en dankzij de jeugdcommissie konden maar liefst 65 kinderen kennismaken en proeven aan tennis. We zijn zo’n kleine 30 nieuwe leden rijker geworden, vooral jeugd. Geweldig.

[Terug naar Top]

Van en voor dames

Een echte tennismiddag voor dames ad random (zie voor de flyer de website). Marion Sala en Riecky van der Velden organiseren vanaf nu iedere maandagmiddag een gezellige tennisactiviteit zonder verplichtingen. Aanvang 14.00uur

[Terug naar Top]

Tenniskamp

Met Hemelvaart gaan we weer op tenniskamp. 19 kinderen gaan 2 dagen in en om het tennispark veel plezier maken met tennis, allerlei spelletjes en een overnachting in tentjes op het tennispark. Op vrijdagochtend word dan tevens de tweede speeldag van de interne competitie gespeeld. Dit is het alternatief voor het wegvallen van de externe competitie dit voorjaar. De laatste speeldag vindt plaats op zondag 22 juni.

[Terug naar Top]

Bezetting jeugdcommissie

Na de zomervakantie dreigt er een acuut te kort aan jeugdcommissieleden! Binnenkort zullen we ouders rechtstreeks gaan benaderen op zoek naar aanvulling van de jeugdcommissie, dan wel extra mensen die bij één of meer activiteiten zouden willen helpen. Lijkt het je leuk om wat van je vrije tijd te gebruiken om de jeugd van onze vereniging leuke activiteiten te ( blijven ) bieden dan horen we graag van je! Neem daarvoor contact op met iemand van de jeugdcommissie ( bv Petra Schot of Twan Belgers )

[Terug naar Top]

Clubkampioenschappen

Het is weer mogelijk je in te schrijven voor de clubkampioenschappen van 2014. Van 21 t/m 29 juni houden we de senioren dubbels en de clubkampioenschappen voor de junioren. De inschrijving sluit op 14 juni. Inschrijven kan alleen via toernooi.nl

We hopen op veel deelnemers.

[Terug naar Top]

Studentenlidmaatschap

Voor studenten die graag lid willen worden van Tennisvereniging Engelen is er een aantrekkelijk lidmaatschap ontwikkeld. Het kost slecht € 80 per jaar. Voor informatie hierover kun je terecht bij Sebastiaan Steenbekkers 

[Terug naar Top]

Bestuurswissel

Op 24 april jl. zijn er tijdens de Algemene Ledenvergadering bestuursverkiezingen geweest. Willy de Vet is afgetreden als penningmeester na 6 jaar geweldige inzet. Ook zal zij geen deel meer uitmaken van het bestuur. Wim Strik is door de leden unaniem gekozen als nieuw bestuurslid. Hij zal de post van penningmeester gaan vervullen. Wim maakte een aantal jaren geleden al deel uit van het bestuur.

De financiële situatie van de vereniging was in 2013 niet rooskleurig en we moesten dat jaar met een negatief saldo van € 4286 afsluiten. Minder leden, kleinere baromzet, minder sponsoren en subsidie lagen daaraan ten grondslag. Het bestuur agendeert het financieel beleid in een van haar aanstaande vergaderingen

[Terug naar Top]

Theo van de Pol

Theo is op 21 mei geïnterviewd door het team van TV73, een Bossche televisiezender die op verzoek mensen in het zonnetje zet. Op instigatie van Herman Voss en Dirk Gerritse gebeurde dit in aanwezigheid van Theo's dochter en zijn kleinzoon en in het bijzijn van enkele leden van het bestuur.

De uitzending van deze vrolijke opname is in de week na Hemelvaart

[Terug naar Top]

Bardiensten

Sinds 1 januari van dit jaar, wordt er door de gemeente strikt toegezien op de naleving van de nieuwe Horecawet en het lokale openingstijdenbesluit.

Hierop hebben we een aantal spelregels moeten aanscherpen.

De sluitingstijd is vastgesteld op 23h30. Laatste ronde 23h20. Als je bardienst hebt, let er dan op dat je dit duidelijk aan de aanwezigen aangeeft; dit om discussie en verwarring te voorkomen. De bardienst wordt niet overgenomen.

Verder moet iedereen een Certificaat Verantwoord Alcohol schenken (CVA)) hebben gehaald voordat hij bardienst draait. Ik heb er al een groot aantal ontvangen. Mocht je hier nog niet aan toe zijn gekomen, maakt er aub binnenkort tijd voor; in ieder geval voor je volgende bardienst. Heb je bij een andere vereniging gehaald, stuur dan een kopie naar mij,  denisverstraeten@xs4all.nl. In een enkel geval is een kopie van het certificaat niet bij mij aangekomen. Wil je er zeker van zijn dat ik een kopie heb ontvangen, dan kan je altijd kijken in de zwarte map CVA in het kastje onder het koffiezetapparaat in het Hoenderhok. In dezelfde map, vind je ook een kopie van het Bestuursreglement; essentieel onderdeel van de Horecavergunning.

Wellicht overbodig, maar het spreekt voor zich dat er tijdens je bardienst niet getennist wordt. Natuurlijk zijn er avonden dat de bar door één persoon gerunt zou kunnen worden, maar mochten er stille momenten zijn, kijk dan of er iets te doen is met betrekking tot entertainment, opruimen, schoonmaken of het aanvullen van het assortiment

[Terug naar Top]

Dubbel Dooier Toernooi

De voorbereidingen voor DD 2014 zijn alweer gestart. De laatste hand wordt nu gelegd aan de planning van de personele bezetting. Het enthousiasme om mee te helpen was vorig jaar overweldigend, waarvoor mijn dank.. Ik ben er van overtuigd dat we ook dit jaar met zijn allen weer een mooi toernooi gaan neerzetten.

[Terug naar Top]

Prijzen Hoenderhok

Vanaf 1 mei jl hebben we enkele consumptieprijzen (drankjes) licht moeten verhogen door de verhoogde inkoopkosten

[Terug naar Top]

In Memoriam

Gaby Coenen

Gaby, tot voor kort nog lid van onze Tennisvereniging, is na een hardnekkige ziekte op veel te jonge leeftijd gestorven op  10 mei. Zij laat 2 kinderen en haar man achter. Wij wensen het gezin erg veel aterkte toe in de komende tijd.

Citaat van het team waarin zij tot voor kort speelde:  "Afgelopen vrijdag, 16 mei hebben we gewonnen, speciaal voor Gaby! Zo optimistisch. Zo levenslustig. Zo meelevend.  Genieten van tennis en afsluiten met een rood wijntje. Dat was Gaby voor ons.

Bedankt voor wie je was.

Dames tennis dream team (Esther, Renate, Judith, Anne Marie, Patricia, Debbie)

 

Kees Lengers

Onlangs kwam het bericht dat Kees Lengers, lid van onze vereniging, plotseling is overleden. Kees was vooral bekend bij de “overdagtennissers” Wij wensen zijn vrouw en familieleden veel sterkte toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

                                      

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Terug