Nieuwsbrief TV Engelen

1e Nieuwsbrief januari 2014

 

 

Hoenderhok

1e Nieuwsbrief Januari 2014

TV Engelen blauw logo

 

Inhoudsopgave

Beste wensen 2014

Het bestuur van Tennisvereniging Engelen wenst iedereen een geweldig 2014 toe met veel geluk en sportiviteit maar vooral ook een goede gezondheid. We zien jullie graag op de club. 

[Terug Naar Top]

Instructie Bardienst

Zoals jullie wellicht hebt vernomen, zijn er een aantal zaken in de Drank en Horeca Wetgeving veranderd. Eén van de gevolgen voor onze club, is dat al leden die bardienst draaien de Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) moeten volgen. 

Wat moet je doen? Voordat je je eerste bardienst draait ga je naar http://www.nocnsf.nl/iva

Hier vind je informatie over wie, wat moet weten om te voldoen aan de nieuwe regels om als barvrijwilliger aan de slag te kunnen. Als je het gevoel hebt dat je voldoende informatie hebt gelezen, doe je de test. Mocht je de eerste keer te veel fouten hebben gemaakt, dan kan je de test gewoon overdoen.

Vul jouw gegevens in en vermeld bij de gegevens van de barverantwoordelijke mijn gegevens. Denis Verstraeten ; denisverstraeten@xs4all.nl

Je krijgt via mail je certificaat van het NOC-NSF. Ook ik krijg een exemplaar, wat ik in een map achter de bar zal bewaren. Deze moet ter inzage aanwezig zijn in het Paviljoen.

Dank voor je medewerking en…. Succes.

20 Jaar TV Engelen

Op 14 april 2014 bestaat onze vereniging 20 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zijn op zoek naar enkele enthousiastelingen die mee willen denken en mee willen doen aan de organisatie van dit  sportevenement. Er is nog geen draaiboek, geen datum of wat dan ook, dus ieder idee zullen we omarmen. Geef je op bij Ton Matthijssen ( 06 22793510) of Miranda Kruis (06 41711439)

[Terug Naar Top]

Like & Follow ons op Facebook

TV Engelen heeft sinds dit weekeinde een facebook pagina. Alle  leden die een facebook pagina hebben willen we vragen om die pagina te "liken".

Nieuwe activiteiten en mededelingen zullen we via mail, de website, maar ook via facebook doen.

Jullie kunnen zelf ook berichten op de pagina achterlaten als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een tennismaat. Daarom is het belangrijk dat jullie allemaal ook "follower" worden van TV Engelen zodat je deze berichten ziet en erop kan reageren.

We hopen op veel likes & followers.

[Terug Naar Top] 

EAD                                                                                                                                                                                            

In Nederland worden wekelijks ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Hoe sneller een slachtoffer kan worden geholpen, hoe groter de overlevingskans. Om ervoor te zorgen dat naast ambulance-personeel ook anderen snel hulp kunnen bieden, hangt er bij TV Engelen een Automatisch Externe Defibrillator.  Met een AED kan middels een elektronische schok het hart weer op gang worden gebracht.

Ook dit jaar bieden we weer aan de leden een cursus AED aan. Tijdens deze cursus leren jullie hoe  op een veilige en verantwoorde manier de AED gebruikt kan worden. Het aantal deelnemers is beperkt, de deelnamekosten zijn gratis en je komt in het bezit van een officieel certificaat.  

Geef je op vóór 1 februari op bij Ton Matthijssen telefoon, emailadres amat60@ziggo.nl           

[Terug Naar Top]

KNLTB Voorjaarscompetitie 2014

De inschrijving van de voorjaarscompetitie is gedaan. Dit jaar konden we maar 8 teams inschrijven op de vrijdagavond omdat we niet kunnen uitwijken naar de Schutskamp. Het betekende dat we een team op de vrijdagavond moesten uitloten en dat we bij thuiswedstrijden op vrijdagavond met 4 teams thuis zijn. Er zal dan dus met supertiebreak worden gespeeld.

De KNLTB heeft besloten de aangekondigde spelregelwijzigingen uit te stellen. Dus geen "decisive ball" bij 40-40 en supertiebreak bij alle dubbels. Men heeft besloten een onderzoek te starten in 2014 naar het moderniseren van het tennispspel. 

[Terug Naar Top]

Clubkampioenschappen 2014 (Dubbels)

We zijn op zoek naar enthousiaste leden die CLK 2014 (De Dubbels) in juni mee willen organiseren. Wees niet bang, je krijgt alle hulp om hier een groot succes van te maken. Ben je geinteresseerd neem dan contact op met Miranda Kruis (telefoon 06 41711439).                

[Terug Naar Top]

Bestuursleden gezocht                                                                                                                                                                  

We doen al vaker oproepen voor vrijwilligers. Zij houden de vereniging draaiend. Voor het bestuur is het niet anders. Met de komende ALV in het vooruitzicht nemen bestuursleden afscheid en we zijn dan ook op zoek naar verversing. We komen mensen te kort en doen een appel op iedereen. Het kost je maandelijks een vergadering en wat activiteiten daar rondom heen.

Heb je hier vragen over, bel gerust met Ton Matthijssen, 06 22793510, voorzitter TV Engelen

[Terug Naar Top]

Interne Wintercompetitie

De interne wintercompetitie is in volle gang. 88 leden doen mee aan deze 6e editie van dit groots(t)e tennisspektakel. Op de vrijdagavonden wordt menig duel uitgevochten om zo hoog mogelijk in de poule te eindigen. Het succes van het toernooi zit hem in dat we iedereen indelen op tijden waar de teams kunnen en de garantie dat teams dan ook komen of een invaller regelen. 

Helaas gaat het niet altijd goed. Er zijn (teveel) wedstrijden geweest waarvan

  • Een team zich haast om op tijd te zijn om te kunnen spelen, en dan komt de tegenstander zonder bericht niet opdagen of zegt een half uur van te voren af.
  • Beide teams niet op komen dagen voor een wedstrijd zonder de wedstrijdleiding op de hoogte te brengen.

Dit kan echt niet. Wij doen een ernstig appel op ieders sportieve plicht om de wedstrijden te spelen op de afgesproken tijdstippen van de wedstrijdleiding. Als jullie je gedrag niet veranderen wordt de continuiteit van de interne wintercompetitie in gevaar gebracht. Niemand heeft namelijk zin om aan een 7e interne wintercompetitie mee te doen waar de wedstrijden niet van kunnen worden gespeeld.

De winterkoningen (Hilde, Sebastiaan, Ton)

[Terug Naar Top]

Vandalisme rond het Park

Het bestuur werd  laatst benaderd door een tennislid, van wie haar autospiegels waren vernield op het parkeerterrein bij ons park. Dit is niet de eerste keer dat er spullen vernield worden op het Engelerpark. We hebben dan ook de coördinator ervan op de hoogte gesteld evenals de wijkagent. Aan onze leden de vraag om alles wat men als opvallend waarneemt, te melden bij het bestuur      

[Terug Naar Top]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

                                      

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Terug