Nieuwsbrief TV Engelen

2e Nieuwsbrief oktober 2013

 

 

Hoenderhok

2e Nieuwsbrief Oktober 2013

TV Engelen blauw logo

 

Inhoudsopgave

20 Jaar TV Engelen

Om precies te zijn zal onze Tennisvereniging op 14 april 2014 20 jaar bestaan. Natuurlijk wil het bestuur deze bijzondere gebeurtenis niet stilzwijgend voorbij laten gaan. Zij zoekt enthousiaste leden die mee deel willen nemen aan een organisatiecomité , noem het voorlopig maar "20 in 2014", dat zich gaat bezighouden met de organisatie van een groot(s) sportief en feestelijk evenement voor al onze jeugd en seniorenleden in het jubileumjaar.We hebben nog niets bepaald, zelfs geen feestdatum en ook nog niets over de inhoud van deze dag.Maar dat onze toekomst, de jeugd, vertegenwoordigd moet zijn, staat buiten kijf.

Aarzel niet en geef je op om deze dag in 2014 onvergetelijk te maken !!!

Ik hoor graag van je.

mvgr

Ton Matthijssen (Voorzitter)

[Terug Naar Top]

Spreekuurtje voorzitter

Voorafgaande aan de bestuursvergaderingen van TV Engelen zal ik voortaan bereikbaar zijn voor alle leden die met vragen, suggesties, opmerkingen, klachten of anderszins zitten. Ik ben dan aanwezig op een maandag van 19.00uur tot 19.45uur in de bestuurskamer van het Hoenderhok.

Natuurlijk kun je me ook bellen op nummer 073 - 6314028 of op 06 - 22793510

De vergaderdata van 2013 zijn maandag 11 11 2013 en maandag 09 12 2013. De data van 2014 worden nog bekend gemaakt

mvgr

Ton Matthijssen (Voorzitter)

[Terug Naar Top]

Van de Bestuurstafel

  • We zijn druk bezig met een laagdrempelig wervingspakket voor de jeugd (vooral minioren) in samenwerking met Simon Tennis.
  • Er wordt een plan uitgewerkt om een lidmaatschap voor studenten aantrekkelijk te maken.
  • Frank van Baren gaat de VCL cursus doen en erna Jan helpen met organiseren van de KNLTB competitie. We wensen hem veel succes!!!!
  • Het bestuur gaat de sluitingstijd van het Hoenderhok nog meer aanscherpen (zie ook verder in de nieuwsbrief). Hierbij speelt ook de nieuwe Drank en Horecawet een rol die op 1 januari in werking treedt,
  • Einde jaar 2013 komt er een special uit van het boekje Ins&Outs

mvgr

Het bestuur

[Terug Naar Top]

Nieuwe Drank en Horeca Wetgeving

Vrijwilligers zijn mensen die net iets, nee, heel veel meer doen voor onze Tennisvereniging dan alleen een lekker potje tennissen. Alle commissies zijn met enthousiasme bezig om van de jeugd tot aan de accommodatie, van het PAC tot aan de technische commissie, van de VCL tot de redactie, van website tot de kartrekkers van het Open Dubbeldooier Toernooi en wie zullen we nog meer noemen, een dynamische vereniging te maken waar iedereen zich thuis voelt.                            

Vrijwilligers zijn ook de mensen die achter de schermen het gehele jaar door de bardiensten regelen en last but not least jullie zelf als leden, die als vrijwilligers deze bardiensten draaien. Juist deze laatste groep koesteren we als bestuur temeer omdat we blij zijn dat daardoor nagenoeg het gehele jaar onze gezellige bar het Hoenderhok open kan zijn. Het bestuur weet ook dat het regelmatig voorkomt dat de afsluiting om 23.30uur problemen oplevert door het " langer willen blijven " van enkele leden. De reguliere bardienst komt in een dilemma omdat zij/hij graag na het opmaken van de kas het Hoenderhok netjes wil achterlaten en afsluiten en naar huis wil, en terecht.

Het bestuur besloot daarom vanaf 15 augustus jl. maatregelen te treffen waarbij is gesteld dat niemand van de leden (maar ook niet van het Pac, noch van het Bestuur) de bardienst na 23.30uur overneemt. (Lees ook de nieuwsbrief  van augustus jl)             

Bovendien is het zo dat de nieuwe wetgeving "Drank en Horeca" ons en alle andere sportverenigingen verplicht de bar op tijd te sluiten. Om tot naleving van deze wetsbepaling te komen, zet de gemeente zogenaamde BOA's in (Bijzondere Opsporing Ambtenaren ) die rapporteren aan de gemeente daar waar de regels worden overtreden. Dit kan leiden tot een strafoplegging van maar liefst € 6850                                                 

We vragen daarom begrip en vooral medewerking van alle leden om de sluitingstijd van 23.30uur (laatste rondje 23.15uur van 1 consumptie per persoon) in acht te nemen en daarmee (het werk van) de bardienstvrijwilliger (die jezelf ook bent nota bene) te respecteren.

Veel tennis en bardienstplezier!!

mvgr

Het bestuur

[Terug Naar Top]

Nieuwe Spelregels VoorjaarsCompetitie 2014

Zoals al in de vorige nieuwsbrief werd bericht, is het weer mogelijk je op te geven voor de KNLTB voorjaarscompetitie. Nu zijn ook de meest belangrijkste wijzigingen voor 2013 bekend geworden. Deze betreffen met name de SPELREGELS. Omdat de 

  • NIEUWE DRANK EN HORECA WETGEVING strikte eisen stelt aan de openingstijden van sportkantines, en 
  • De duur van competitiedagen door de deelnemers als te lang ervaren wordt

is de KNLTB voornemens (stemming vindt plaats op de landelijke ledenraad van 19 december) de volgende regels vanaf de voorjaarscompetitie in te voeren bij alle DUBBELSPELEN:

  • Bij 40-40 speel je om het beslissend punt. Wie dit wint heeft de game gewonnen. Dus geen eindeloos lange deuce en voor&nadeel meer. 
  • Bij 1-1 in sets, speel je een wedstrijdtiebreak (10pt) als derde set.

Daarnaast is er nog een andere wijziging en dat is dat bij ENKELSPELEN, de spelers in oplopende acutule spelerstrekte moeten worden opgesteld. Dus niet meer in oplopende spelersterkte van het pasje.

Houd er dus rekening mee dat wanneer je je inschrijft, dat bovenstaande wijzigingen zullen gelden. Voor meer informatie over de voorjaarscompetitie kijk even op de website.

De inschrijvingen moeten voor 15 November binnen zijn. 

mvgr

de VCL

[Terug Naar Top]

Ballpoint tennissers worden winterlid bij TV Engelen

Vanuit tennisvereniging Ballpoint is aan ons de vraag gesteld of (enkele van) hun leden lid kunnen worden bij onze vereniging gedurende de wintermaanden van 2013/2014. Dit omdat hun banen (gravel) dan onbespeelbaar zijn. Het bestuur heeft in haar vergadering van 08 10 13 besloten dat zij van harte welkom zijn tegen een rato contributieprijs. Zij moeten wel worden aangemeld bij de KNLTB omdat zij alleen met een op naam van tennisvereniging Engelen kunnen afhangen in ons digitaal systeem. Bovendien zijn zij eenmalig inschrijfgeld verschuldigd. Bij een wederzijds succes is daarmee ook in de komende jaren voorzien. Mogelijk gaan zij deelnemen aan de Interne Wintercompetitie.

mvgr

Het bestuur

[Terug Naar Top]

IJspret bij Tennisvereniging Engelen

Soms schuif ik aan bij enkele kerels die net van de baan afkomen en naar wellust hun partijtje hebben gespeeld. Je beschouwt de wedstrijd, evalueert de slagen en delibereert over maatschappelijke problemen. Dat kan variëren van de worstelingen met de 6 miljard bezuinigingen tot de watersnoodramp in whatever which country maar meestal hebben we het over luchtigere zaken hoor.                                                                                                  

Zo zullen we een uitgekristalliseerd idee, ja zelfs plan, voorleggen aan het bestuur met de restrictie, dat als ze het niet overnemen, we de hand aan onszelf slaan (of zeg je dat anders??)

We gaan een ijsbaan maken op court 1 en 2, gelardeerd met mooie muziek, sfeerverlichting, zoopie van snert (lees erwtensoep), hot dogs (met zuurkool en scherpe mosterd) en natuurlijk Glühwein, viel Glühwein !!                                                              Wanneer dit een succes wordt overwegen we diezelfde banen in de zomer om te bouwen tot een bounty eiland met mooie witte stranden met de mogelijkheid een hengeltje uit te gooien      .

Kortom: geef je snel op voor de Interne Wintercompetitie nu het nog kan. We streven weer naar zo'n 100 deelnemers, gezellig, weet je nog !!

De Winterkoningen

Hilde Rooijakkers, Sebastiaan Steenbekkers, Ton Matthijssen

[Terug Naar Top]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

                                      

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Terug