Nieuwsbrief TV Engelen

1e Nieuwsbrief oktober 2013

 

 

Hoenderhok

1e Nieuwsbrief Oktober 2013

TV Engelen blauw logo

 

Inhoudsopgave

2-GeneratieToernooi

Het 2-generatietoernooi komt er weer aan. En deze keer op een nieuwe en wellicht “vast” moment van het jaar: De laatste speeldag, 27 oktober,  van de Clubkampioenschappen singles. Op deze laatste zondag worden toch slechts enkele wedstrijden gespeeld en dan ook nog na elkaar. Ruimte genoeg dus om de rest van de banen te bevolken met bont gekleurde ( verklede ) teams van kind met moeder / vader / opa  of oma… 

Je schrijft je in als paar (Volwassene & Kind (5-17jaar)). Slechts een van deze twee hoeft lid te zijn van TV Engelen. Het toernooi begint om 10:00 en wordt rond 14:30 afgesloten. Het thema is sprookjes. Dus doe mee en kom (eventueel) verkleed als je meest favoriete sprookjesfiguur.

De kosten bedragen 7.50 Euro. Dit is inclusief lunch. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Ilona Muizelaar.

mvgr,

de JC.

[Terug Naar Top]

ClubKampioenschappen: The Singles

Vanaf 19 Oktober 2013 t/m 27 Oktober 2013 zullen de clubkampioenschappen SINGLES 2013 voor senioren gehouden worden. Inschrijving kan via www.toernooi.nl.

Er kan worden ingeschreven in twee leeftijdscategorieën (17+ en 45+). Voor inschrijving in 45+ categorie moet je dus 45 jaar of ouder zijn. Het staat de 45+er natuurlijk ook vrij om in de 17+ categorie mee te doen en aan de jeugd te laten zien dat ze nog steeds een "force to reckon with" zijn. 

Er wordt gespeeld in een poulesysteem dus je speelt altijd minimaal 2 wedstrijden. Je kan je inschrijven voor maximaal 2 onderdelen en de kosten zijn € 2.50 per onderdeel. De inschrijving sluit op 4 Oktober 2013.

We hopen op veel inschrijvingen , een sportief en gezellig toernooi. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Mvgr,

CLK Singles Cie  2013: Hilde Rooijakkers, Christian Beekmans en Sebastiaan Steenbekkers

[Terug Naar Top]

Interne WinterCompetitie 2013-2014

Op vrijdagavond 8 november starten we weer met de oergezellige interne wintercompetitie. De competitie loopt tot en met vrijdag 21 maart 2014 en wordt afgesloten met een heuze finaleavond en de inmiddels veel besproken en beroemde loterij. Dus wees erbij!!!!

Je geeft je op als team, waarvan er altijd eentje moet spelen. De speelduur is 75 minuten. Je speelt 5 avonden en op de finaleavond. Dus zes keer in het totaal. De kosten bedragen 5 Euro per persoon.

Je kunt je opgeven voor het toernooi via toernooi.nl.

mvgr

De winterkoningen

[Terug Naar Top]

Van de VCL

Voorjaarscompetitie: Het is weer mogelijk je in te schrijven voor de KNLTB voorjaarscompetitie van 2014. Het aantal mogelijke onderdelen is hetzelfde als in 2013. We zullen proberen alle teams te plaatsen die zich inschrijven voor de vrijdagavond. Bij meer dan 6 teams, zullen we in overleg gaan met TV de Schutskamp of we van hun banen mogen gebruiken. Jullie inschrijvingen moeten voor 15 november binnen zijn. Meer informatie en hoe in te schrijven kun je vinden op de website.

Heren 4 kampioen: Vrijdagavond was het moment supreme voor de heren van Engelen 4. Ze begonnen de avond met twee winstpunten voorsprong op Oirschot 1. Echter, Engelen 4 moest spelen tegen de nummer drie ELTV 1 en Oirschot 1 tegen Thadia 4 (de nummer 7). Super spannend dus, aangezien beide teams kans maakten om kampioen te worden.

Na afloop van de laatste partij werd er dan ook meteen gebeld met de directe concurrent, om hun uitslag te weten te komen.  Daaruit bleek dat ze gelijk aantal winstpunten hadden na vanavond.  Maar het onderlinge resultaat pakte voor engelen 4 goed uit , ze hadden 1 game meer!. Zo zie je maar games zijn ook belangrijk.

Dus bij deze : van harte proficiat met jullie kampioenschap !

Mvgr,

de VCL

[Terug Naar Top]

Van de JC

Worldtour 6 oktober:  De nieuwe opzet voor de jeugdcompetitie voor de jongste jeugd is van start gegaan. Afgelopen zondag vond de tweede speeldag plaats waarbij wij als TV Engelen ‘host’waren. Het was goed weer, het park was mooi gevuld met spelers en publiek en de spelers en ouders waren enthousiast als altijd. Om de kids ook tijdens de wachttijd tussen wedstrijden in bezig te houden hadden we weer verschillende spelletjes neergezet waarbij de deelnemers van de verschillende verenigingen elkaar konden uitdagen. 

Interne wintercompetitie: Door de volle agenda’s van de jeugdcommissieleden lukt het dit jaar niet om de interne wintercompetitie te organiseren zoals we dat vorig jaar hebben gedaan. Daarvoor in de plaats organiseren we ergens in de winter wel een ééndaags toernooi. Hoe dit toernooi gaat heten en wanneer het gaat plaats vinden volgt in een volgende nieuwsbrief.

[Terug Naar Top]

TennisTips

De temperaturen dalen na het ondergaan van de zon fors en ook de vochtigheidsgraad stijgt snel in deze periode. Dit maakt dat tennissen een stukje lastiger wordt. 
 
Blessures liggen dan op de loer !  Voorkom dit door langer in te spelen waarbij je het tempo langzaam opvoert zodat alle spieren goed warm kunnen worden. Laat elkaar bij het inslaan ook wat links/rechts en voor/achter bewegen zodat ook afzetten en remmen in de warming up zijn betrokken.
 
Als je aan het inslaan bent focus dan op het goed door de knieën gaan en het van laag naar hoog slaan met je racket. De bal blijft onder deze omstandigheden namelijk lager en verdwijnt dan ook snel in het net als je niet goed diep zit of te weinig opwaarts beweegt met je racket.

mvgr

Johan van Laarhoven (hoofdtrainer Simon Tennis)

[Terug Naar Top]

BarNieuws

De bladeren verkleuren, de dagen korter, de trainingsbroek blijft aan. Tijd voor Bokbier! Vanaf nu op tap, Dubbel Bok van Brand. Op jullie gezondheid

mvgr,

De PAC

[Terug Naar Top]

PrijsVraag

Sinds enkele weken bivakkeert er een koe in de dameskleedkamer. Deze fungeerde als decoratie tijdens Dubbeldooier in het paviljoen. Helaas is ze geblesseerd geraakt en mist ze een stukje van haar poot, waardoor de vorige eigenaar haar niet meer kan gebruiken. Wie weet er een goede bestemming voor de koe of een leuke plek? En adopteert haar? De leukste origineelste inzending krijgt de koe mee naar huis ! Mail je reactie naar Miranda Kruis o.v.v. "prijsvraag".

[Terug Naar Top]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

                                      

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Terug