Nieuwsbrief TV Engelen

1e Nieuwsbrief September 2013

 

 

Hoenderhok

1e Nieuwsbrief September 2013

TV Engelen blauw logo

Inhoudsopgave

Dubbeldooier 2013

Zondag 1 september zijn we begonnen aan een week vol gezelligheid en tennisplezier. Met 10% meer deelnemers dan vorig jaar, kwam het totaal aantal deelnemers op 278. Er is gespeeld in 5 categorieën, 14 onderdelen, HD, DD en GD.

De weergoden waren ons goed gezind, we hebben zelfs de 30 graden aangetikt. Helaas wat regen in het finale weekend, maar dat heeft de partijen geen parten gespeeld. En wat op zondag erg regenachtig leek te beginnen, is uiteindelijk verlopen als zonnige dag.

Het restaurant is overgenomen door een nieuwe crew, welke met veel passie de avonden en het finaleweekend van culinaire gerechten heeft voorzien. Nieuw was de halve haan op het menu, welke gretig aftrek heeft gevonden.

Noordhoek Autogroep heeft het park weer voorzien van drie prachtige bolides, waarvan er een gevuld was met maar liefst 800 tennisballen. Marion Debets van TV Rosmalen was het dichts bij het juiste aantal ballen en mag een weekend in de Seat MII rijden. De tweede prijs, een tennisles verzorgd door Simon Tennis, ging naar Leo Verhoeven. De derde prijs, een bespanning verzorgd door Racketservice Van Osch, is gewonnen door Maryse Verhoeven.

Op zondag hebben we de finales gespeeld, waaraan ook nog leden van onze eigen club hebben deelgenomen en zelfs onderdelen gewonnen hebben! Nieuwsgierig geworden wie dat zijn, kijk dan voor de uitslag op toernooi.nl.

Tijdens de prijsuitreiking hebben we een kleine loterij gehouden, welke mede mogelijk gemaakt werd door bovengenoemde sponsoren en door de leukste kapsalon van Den Bosch, Knipperz. Het paviljoen is dit jaar wederom aangekleed door de café Cosmopoliet. 

Al met al een heel sportieve en zonnige week. We hopen dat iedereen er volgend jaar weer bij is.

mvgr

De DubbeldooierCie: Suzanne, Sandra en Renate

[Terug Naar Top]

Senioren 55+ toernooi

De KNLTB stimuleert het tennissen van senioren in de regio door middel van tennistoernooien. TV Engelen doet hier aan mee en organiseert al vele jaren het 1-daags 55+ toernooi voor Engelen en wijde omgeving. Op 16 september gaat op 7 banen het toernooi weer van start. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 08:30 Ontvangst met Koffie en Gebak.
  • 08:30-16:30: Dubbel partijen (per team speel je maximaal 4 partijen verdeeld over de hele dag).
  • 12:00-13:00 Lunch
  • 16:30 Prijsuitreiking en gezellig borrelen.

Het toernooi wordt gesponsord door de PLUS ENGELBERT supermarkt in Engelen. Dit doen zij al enige jaren op voortreffelijke wijze.

mvgr,

De 55+ commissie: Nico Putman en Kees van Duin, met ondersteuning van Coen Huyg.

[Terug Naar Top]

KNLTB NajaarsCompetitie

De najaarscompetitie is al weer drie weken onderweg. Er wordt flink gestreden om de eer van Engelen hoog te houden, en het lijkt allemaal redelijk goed te lopen. Toch zijn wat vragen t.a.v. een paar zaken. Daarom zetten we het e.e.a. nog een keer op een rijtje:

  • Er wordt geen koffie door de vereniging aangeboden. De eerste koffie komt dus gewoon op de staffellijst te staan en wordt door het ontvangende en bezoekende team na afloop afregekend.
  • We hebben een invallerslijst op de website. De captains moeten daar de namen van de invallers invullen. Dit is om te voorkomen dat leden gaan invallen terwijl ze niet speelgerechtigd zijn.
  • De captains die op de schutskamp spelen moeten de captains van het bezoekende team bellen, om zo te voorkomen dat dit team naar TV Engelen rijdt en dan nog door moet naar de Schutskamp.
  • De teams die op de schutskamp spelen ronden daar de wedstrijd met hapjes af die besteld worden bij de kantine van de schutskamp.
  • Op vrijdagavond sluit de het Hoenderhok op 01:30. Overname van bardienst is niet mogelijk.

[Terug Naar Top]

Super Sunday

Op 25 augustus jl heeft de jaarlijkse “Super Sunday” plaats gevonden. Dit jaar in nauwe samenwerking tussen Simon Tennis en de jeugdcommissie. Om 10.00 uur waren eerst de “oudere” kids aan de beurt. ( de kids die op heel veld tennissen ). Na circa een uur zat voor hen het diploma gedeelte erop. Terwijl zij startten met het “hoge hoed” toernooi ( een toernooivorm waarbij na elke ronde opnieuw geloot wordt wie samen een duo vormen en tegen wie gespeeld wordt ) waren de kids die op miniveld tennissen aan de beurt voor hun “diploma-uurtje”. Als laatste waren de kids aan de beurt die voor het diploma “bal en –slagvaardigheid” gingen aan de beurt. De minitenniskids startten nu met hun “hoge hoed” toernooi. Uiteindelijk was iedereen tegelijk klaar met hun toernooi of diploma gedeelte en vond de gezamenlijke prijsuitreiking plaats. Eerst werden de winnaars van de beide toernooitjes gehuldigd. Daarna kreeg iedereen zijn / haar diploma uitgereikt. Al met al een geslaagde en drukbezochte “Super Sunday”. Kijk voor de foto’s op de website van de club

[Terug Naar Top]

Jeugd WorldTour

8 september jl heeft de allereerste speeldag van de “Worldtour” plaats gevonden. Dit is de nieuwe opzet van de jeugdcompetitie voor de jongere jeugd. De categorieën “rood” en “oranje” ( wij spelen helaas alleen mee bij “oranje” ) spelen in deze nieuwe opzet een soort minitoernooitjes op 9 zondagen verdeeld over 9 maanden. Dit van september tot en met mei. Zondag 6 oktober aanstaande zal de eerste keer zijn dat we in Engelen “host” zijn en teams van alle andere deelnemende clubs ontvangen. De moeite waard om te komen kijken! De wat oudere jeugd speelt hun competitie op de “oude” wijze. 7 speeldagen in dezelfde periode als de senioren.

[Terug Naar Top]

2-GeneratieToernooi

Het 2-generatietoernooi komt er weer aan. En deze keer op een nieuwe en wellicht “vast” moment van het jaar: De laatste speeldag, 27 oktober,  van de Clubkampioenschappen singles. Op deze laatste zondag worden toch slechts enkele wedstrijden gespeeld en dan ook nog na elkaar. Ruimte genoeg dus om de rest van de banen te bevolken met bont gekleurde ( verklede ) teams van kind met moeder / vader / opa  of oma… 

[Terug Naar Top]

Clubkampioenschappen: The Singles

Vanaf 19 Oktober 2013 t/m 27 Oktober 2013 zullen de clubkampioenschappen SINGLES 2013 voor senioren gehouden worden. Inschrijving kan via www.toernooi.nl.

Er kan worden ingeschreven in twee leeftijdscategorieën (17+ en 45+). Voor inschrijving in 45+ categorie moet je dus 45 jaar of ouder zijn. Het staat de 45+er natuurlijk ook vrij om in de 17+ categorie mee te doen en aan de jeugd te laten zien dat ze nog steeds een "force to reckon with" zijn. 

Er wordt gespeeld in een poulesysteem dus je speelt altijd minimaal 2 wedstrijden. Je kan je inschrijven voor maximaal 2 onderdelen en de kosten zijn € 2.50 per onderdeel. De inschrijving sluit op 4 Oktober 2013.

We hopen op veel inschrijvingen , een sportief en gezellig toernooi. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Met vriendelijke groeten,

CLK Singles Cie  2013: Hilde Rooijakkers, Christian Beekmans en Sebastiaan Steenbekkers

[Terug Naar Top]

TennisTips

Vanwege de clubkampioenschappen enkels, wat tips voor wie mee gaat doen. In enkelspel is het belangrijk dat je mentaal sterk staat. Je bent namelijk alleen en mist de steun van een partner. Als je een fout maakt, moet je die voor de volgende punt vergeten en weer gemotiveerd klaar kunnen staan. Bovendien is het essentieel dat je jezelf na de game kunt evalueren en zo kunt bepalen wat er beter kan en wat de zwakke punten van de tegenstander zijn. Kun je die zwakke plekken maar niet ontdekken? Richt je dan vooral op het terugspelen van de bal. Het is slim als je de bal hoog en diep speelt, zodat hij rond de baseline stuitert. Dat maakt het lastiger voor je tegenstander om tactisch terug te spelen. Verder is het zo dat je meestal meer moet lopen in de enkel, omdat je alles alleen moet doen. Een goede conditie komt dus van pas.

[Terug Naar Top]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

                                      

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Terug